Servicii oferite

Spre deosebire de acestea, sistemele de incalzire in pardoseala asigura o incalzire uniforma . De asemenea, trebuie sa mentionam faptul ca sistemele de incalzire in pardoseala nu ocupa spatiu in camera, asa ca vei putea sa decorezi peretele lasat liber asa cum iti doresti.

INCALZIRE PARDOSEALA


Incalzirea prin pardoseala cu apa fierbinte este mai avantajoasa decat cea cu radiatoare montate pe pereti, unde caldura degajata de radiatoare se produce la un nivel ridicat fata de sol, se ridica spre tavan de unde apoi, coboara si revine sub forma de aer rece la nivelul picioarelor. In cazul incalzirii prin pardoseala, caldura este degajata uniform la nivelul solului, asigurand cresterea confortului termic. Instalarea tevilor ridica nivelul podelei cu 8-10 cm, iar variatiile de temperatura cu ocazia pornirilor si opririlor duc la dilatari repetate ale placutelor de parchet obisnuite, aparand rosturi intre ele, astfel ca este nevoie de parchete speciale, eventual cu folie de aluminiu.

Sistemele de incalzire prin calorifere raman printre cele mai populare solutii termice din Romania. Totusi, daca pana de curand racordarea la o retea de stat reprezenta cea mai eficienta optiune, in prezent, din ce in ce mai multi investitori opteaza pentru alimentarea acestora cu centrale termice personale.
Sistemele de incalzire prin radiatoare presupun distribuirea caldurii dintr-un punct central catre toate (sau o parte din) incaperile unei cladiri. Dupa cum veti vedea, acest lucru se realizeaza prin racordarea mai multor radiatoare la o centrala termica.
Procesul de incalzire este relativ simplu, printr-un circuit inchis (centrala-radiatoare) circuland un agent termic pe baza de apa, care incinge caloriferele, iar acestea transfera caldura prin convectie.

Alegerea centralei termice reprezinta una dintre cele mai dificile decizii pe care beneficiarul unei astfel de investitii o va avea de facut. In parte, acest lucru se datoreaza versatilitatii sistemelor de incalzire prin calorifere, care permit racordarea la orice sursa de incalzire. De asemenea, se poate spune ca centrala termica este cel mai important element al sistemului de incalzire.

Proiectare


PROIECTAREA INSTALATIILOR DE UTILIZARE GAZE NATURALE INCLUDE URMATOARELE ETAPE:
- analiza amplasament in vederea stabilirii proiectului;
- stabilire solutie de alimentare (traseu instalatie de utilizare gaze naturale);
- schitare traseu de catre ingineri specializati;
- proiectare traseu instalatie in program de specialitate AutoCAD si/sau Corel;
- dimensionarea instalatiei in vederea asigurarii debitului instalat;
- memoriu tehnic (include toate datele tehnice ale lucrarii: debitul instalat, diametrul conductelor, prescriptii de executie etc.);
- obtinere aviz tehnic de racordare emis de operatorul local de distributie a gazelor naturale (exemplu: Distrigaz Sud Retele etc.);
- incheiere contract de furnizare cu operatorul licentiat (exemplu: Engie Romania, CEZ Furnizare etc.);
- verificarea si avizarea documentatiei va fi efectuata de catre specialisti autorizati ANRE;
Traseul instalatiilor de utilizare gaze naturale trebuie sa respecte intocmai legislatia in vigoare si sa asigure functionarea in conditii optime de siguranta, atat pentru beneficiarul lucrarii cat si pentru persoanele din imprejmuiri. De aceea, pentru fiecare realizare a proiectelor de instalatii utilizare gaze naturale, punem la dispozitia clientilor, ingineri specializati si autorizati ANRE pentru realizarea acestora.

PUNERE IN FUNCTIUNE

Dupa ce a fost executata, orice instalatie de utilizare a gazelor naturale (I.U.G.N.) trebuie pusa in functiune de catre reprezentantii operatorului de distributie.
Daca ulterior se intervine asupra instalatiei de utilizare, cu lucrari de modernizare, aceasta trebuie pusa din nou in functiune.
Activitatea de punere initiala in functiune a I.U.G.N. este realizata de catre reprezentantii operatorului de distributie impreuna cu executantul lucrarii (operatorul economic) si beneficiar.
Executantul are obligatia ca, in termen de 3 zile lucratoare de la data intocmirii procesului verbal de receptie tehnica a I.U.G.N., sa solicite programarea in vederea punerii in functiune a acesteia.

V.T.P. ISCIR CENTRALE TERMICE

In conformitate cu legislatia in vigoare utilizatorii de centrale termice sunt obligati sa efectueze verificarea tehnica periodica, la fiecare doi ani.
Lipsa raportului de verificare a centralei termice la controlul instalatiei de gaz, efectuat de catre operatorul economic autorizat, poate duce la intreruperea furnizarii gazului pana la efectuarea V.T.P.-ului. Verificarile periodice ale instalatiei de gaze, efectuate de catre operatori economici autorizati, NU sunt verificari tehnice ISCIR ale centralelor termice

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze

Verificarea si revizia tehnica periodica a instalatiilor de utilizare gaze naturale este obligatorie pentru toti consumatorii. Realizarea operatiilor de verificare si revizie tehnica se efectueaza de catre operatorul economic autorizat de catre A.N.R.E., selectat de catre consumator.
SDA UNION GAS CONNECTION S.R.L pune la dispozitia clientilor, personal specializat si autorizat ANRE ce va interveni la solicitarea dvs. cu maxima promptitudine si seriozitate. Folosim tehnogie de ultima ora pentru realizarea verificarilor si reviziilor instalatiei de utilizare. Aparatura specializata extrem de sensibila depisteaza eventualele scapari de gaze in proportie de 100%. Detectorul de gaze ajunge si in cele mai neaccesibile locuri, acoperind intreaga suprafata a instalatiei de utilizare.

Branșamente gaze naturale

SDA UNION GAS CONNECTION S.R.L oferă servicii pentru branşarea la sistemul de distribuţie a gazelor. Oferim consultantă de specialitate, obținem avize și autorizații specifice, elaboram documentația necesară, executăm lucrarea de branșare la sistemul de distribuție.
Bransamentul reprezinta racordarea locuintei la reteaua de gaze naturale, prin legatura dintre reteaua stradala de gaze naturale si instalatia de utilizare din interiorul proprietatii.
Programare
gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor .
Citeste mai multe